Uloguj se
U procesu proizvodnje likera Manastir Žiča ima implementiran HACCP sistem. Proizvodnja se obavlja u skladu sa zahtevima HACCP, DPP i DHP, kao i prema uputstvu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede od 2011. godine.
Tokom procesa destilacije u kome se dobijaju etarska ulja, hidrolat (cvetna vodica) se izdvaja kondenzacijom, kao nusprodukt tog procesa. Budući da sadrži mnogobrojne aromatične i lekovite biljne supstance, njegovo dejstvo vrlo je slično etarskom ulju, što ga čini izuzetno vrednim terapijskim sredstvom.
Proizvodi: Manastir Svetog Stefana, Gornje Žapsko, Vranje
Sastav: podloga za kreme, kantarionovo ulje, lavandino ulje, ulje od nevena, eterično ulje, bademovo ulje, destilovana voda.
Liturgijsko vino se pravi od najboljeg grožđa iz manastirskih vinograda koji okružuju Žiču.
Sastav: ekstrakt cveta nevena (Calendulae flos), cveta kamilice (Chamomillae flos), nadzemnog dela ivanjskog cveća (Galii veri herba), cveta smilja (Helichrysi flos), etarsko ulje kamilice, podloga.
Proizvodi: Manastir Svetog Stefana, Gornje Žapsko, Vranje
Sastav: etanolno-vodeni ekstrakt korena ehinacee (Echinaceae radix), korena maslačka (Taraxaci radix), korena čička (Bardanae radix), lista artičoke (Cynarae folium), korena plave lincure (Gentianae asclepiadeae radix), korena cikorije (Cichorii radix), herbe podubice (Chamaedryos herba), herbe vranilove trave (Origani herba), korena i lista koprive (Urticae radix et folium), cveta hajdučke trave (Millefolii flos), lista žalfije (Salviae folium), herbe trave ive (Teucrii montani herba), herbe kantariona (Hyperici herba), herbe vrijeska (Satureae montanae herba), ploda kleke (Juniperi fructus), lista breze (Betulae folium), korena vilinog sita (Carlinae radix), lista nane (Menthae piperitae folium), ploda šipurka (Cynosbati fructus), ploda drena (Corni fructus), ploda trnjine (Pruni spinosae fructus), ploda brusnice (Vitis idaeae fructus), ploda crne ribizle (Ribes nigri fructus), ploda aronije (Aroniae fructus) i propolisa.
Proizvodi: Manastir Svetog Stefana, Gornje Žapsko, Vranje
Domaći sok od kupine, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od domaćih kupina. Bez aditiva i konzervansa.
Domaći sok od jabuke, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od jabuka uzgajanih u manastirskom voćnjaku.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.
Manastirski liker od višnje prepoznatljiv je po svojoj kraljevsko crvenoj boji. Prirodna svojstva soka od višnje u potpunosti su očuvana.
Tokom procesa destilacije u kome se dobijaju etarska ulja, hidrolat (cvetna vodica) se izdvaja kondenzacijom, kao nusprodukt tog procesa. Budući da sadrži mnogobrojne aromatične i lekovite biljne supstance, njegovo dejstvo vrlo je slično etarskom ulju, što ga čini izuzetno vrednim terapijskim sredstvom.
Proizvodi: Manastir Svetog Stefana, Gornje Žapsko, Vranje