Često postavljana pitanja

Kako dostavljate proizvode?

Proizvode šaljemo preko kurirske službe CityExpress na kućnu adresu.
Pored online prodavnice proizvode možete poručiti i putem e-maila. Rok za isporuku je 1-3 dana. Vreme dostave za vezena platna koja su ručni rad može biti duže. Proizvode ne šaljemo vikendom i praznikom.
Cena isporuke nije uračunata u cenu proizvoda, i u zavisnosti od težine paketa iznosi: 

 

 

Masa paketa

(kg)

Cena paketa sa PDV-om

(RSD)

do 5kg 325,6
5kg-10kg 406,98
10kg-20kg 488,36

 

 

Za pakete mase preko navedenih se naplaćuje dodatno 32,57 RSD po kilogramu.


Koliko dana je potrebno za dostavu?

1-3 dana je uobičajeno vreme za dostavu. S tim da se, budući da je u pitanju Manastir, vreme dostave može produžiti zbog prazničnih dana i bdenija, kada ne šaljemo pakete.  Takođe, kada su u pitanju ručni radovi, poput vezenih platana, vreme dostave može biti nešto duže.

Koliko košta poštarina?

Мanastir Žiča dostavlja svoje proizvode preko kurisrske službe CityExpress, po sledećem cenovniku:

 

 

Masa paketa

(kg)

Cena paketa sa PDV-om

(RSD)

do 5kg 325,6
5kg-10kg 406,98
10kg-20kg 488,39

 

 

Za pakete mase preko navedenih se naplaćuje 32,57 RSD po kilogramu.

 

 

 

Da li mogu da dođem lično da pokupim paket?

U okviru manastira Žiče postoje dve prodavnice, manja koja se nalazi u porti manastira, i veća, koja se nalazi blizu manastirskog parkinga, a koja radi u letnjem periodu. U obe naše prodavnice možete naći sve proizvode koji se nalaze na našem sajtu.

Koje sertifikate kvaliteta imate?

U procesu proizvodnje likera Manastir Žiča ima implementiran HACCP  sistem. Proizvodnja se obavlja u skladu sa zahtevima  HACCP,  DPP  i DHP, kao i prema uputstvu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede od 2011. godine.

Koje voće koristite u proizvodnji sokova i likera?

U okviru Manastirskog kompleksa zasađeno je voće na više od 7 ha zemlje. U voćnjaku su zastupljene sledeće voćne vrste: jabuka, breskva, kruška, višnja, trešnja, kajsija, šljiva, lešnik, vinova loza, ribizla i aronija. Ovo voće je osnov za izradu manastirskih proizvoda, bez dodavanja konzervansa i aditiva.

Da li u sokovima ima šećera?

Sokovi koji sadrže jabuku (sok od jabuke, jabuke i kruške, jabuke i breskve i jabuke i šargarepe) nemaju dodatnog šećera budući da je jabuka prirodni zaslađivač. U sokove manastira Žiče se ne dodaju aditivi i konzervanasi..

Da li alkoholna pića imaju akcizu Republike Srbije?

Imaju.

Da li šaljete u inostranstvo?

Trenutno ne šaljemo naše proizvode u inostranstvo.

Da li vaši sapuni imaju sastojke životinjskog porekla?

Sapuni nemaju sastojke životinjskog porekla. Osnova za sve sapune su: kokosovo ulje, ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, palmina mast, natrijum hidroksid i destilovana voda, a uz njih se dodaju još i određena eterična ulja i biljke.

Da li vaše kreme sadrže sastojke životinjskog porekla?

Naše kreme ne sadrže sastojke životinjskog porekla. Sastojci svake kreme su navedeni na samoj ambalaži.

Šta sadrži aktivna gel krema za mišiće i zglobove i kako deluje?

Aktivna gel krema za mišiće i zglobove sadrži  gel, čili, đumbir, lekovite biljke i kristale mentola. Đumbir i čili papričica deluju na bolno mesto tako što ga greju i na taj način smanjuju bol.

Šta znači kaširana ikona?

Tehnika kaširanja ikona predstavlja sjedinjavanje odštampane fotografije određenog svetitelja ili praznika u visokoj rezoluciji sa drvetom uz dodatno toniranje i višeslojnu zaštitu drveta i slike. Karakteristično za ovu tehniku je to da su ikone vodootporne i dugotrajne.

Da li su ikone osveštane?

Jesu, sve ikone su osveštane.

Koja je cena ručno oslikanih ikona?

Cena ručno oslikanih ikona zavisi od nekoliko faktora - dimenzije ikone, zahtevnosti željene kompozicije (npr. jedan lik je manje zahtevno naslikati nego čitavu kompoziciju, poput Vaznesenja Gospodnjeg), da li se na ikoni koristi i filigran, kakva se pozlata radi, itd.

Za dodatne informacije nam se možete obratiti putem e-mail: galerija@zica.org.rs

Koliko radionica imate u okviru manastira?

U okviru manastira postoje sledeće radionice: ikonopisna, radionica za vez, radionica za mozaik, radionica za šivenje, radionica za izradu sapuna i melema, i radionica za izradu suvenira.