Uloguj se
U okviru Manastirskog kompleksa zasađeno je voće na više od 7 ha zemlje. U voćnjaku su zastupljene sledeće voćne vrste: jabuka, breskva, kruška, višnja, trešnja, kajsija, šljiva, lešnik, vinova loza, ribizla i aronija. U manastirskoj bašti, pored proizvodnje u plastenicima, na otvorenom prostoru gaji se razno povrće na površini od oko 1 hektara.
Razvijena je i proizvodnja voćnih sokova koji se proizvode ceđenjem voća, bez dodataka vode i šećera. To su sok od jabuke, jabuke i kruške, jabuke i breskve i jabuke i šargarepe. Proizvode se i voćni nektari od kupine, maline i kajsije.
U procesu proizvodnje sokova Manastir Žiča ima implementiran HACCP sistem. Proizvodnja se obavlja u skladu sa zahtevima HACCP, DPP i DHP, kao i prema uputstvu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede od 2011. godine.
Domaći sok od šargarepe i jabuke, u staklenoj ambalaži od 7200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od domaćih šargarepa i jabuka uzgajanih u manastirskom voćnjaku.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.
Sastav: hidrolat lista nane (Menthae piperitae folium), cveta divizme (Verbasci flos), lista žalfije (Salviae folium), nadzemnog dela bosiljka (Basilici herba), ekstrakt kore hrasta (Quercus cortex), etarsko ulje nane i eukaliptusa.
Proizvodi: Manastir Svetog Stefana, Gornje Žapsko
Slatko napravljeno od mirišljavih ruža sa manastirskog imanja po tradicionalnom žičkom receptu, 250gr
Manastirski liker od kajsije prepoznatljiv je po svojoj jarkoj narandžastoj boji, intezivnom ukusu i mirisu zrele kajsije. Prirodna svojstva kaše od kajsije su u potpunosti sačuvana.
Domaći sok od breskve i jabuke, u staklenoj ambalaži od 720ml. Proizvedeno u Manastiru Žiča, od domaćih bresvki i jabuka.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.
Ručno rađeni
Sastav: kokosovo ulje, ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, palmina mast, natrijum hidroksid, destilovana voda, etarsko ulje lavande.
Manastirski liker od višnje prepoznatljiv je po svojoj kraljevsko crvenoj boji. Prirodna svojstva soka od višnje u potpunosti su očuvana.
Manastirski liker od domaćeg matičnog soka aronije, dobijenog hladnim ceđenjem aronije sa manastirskog imanja je savršeno zdrav liker bez šećera. Prepoznatljiv po svojoj rubin crvenoj boji i intezivnom mirisu i ukusu, odličan je za konzumaciju pre jela, kao aperitiv ili uz crnu kafu.
Crveno vino od sorte grožđa merlo, uzgojenog u manastirskim vinogradima.
Staklena ambalaža 0.75l
Alk. 14,3% VOL
Ručno rađeni
Sastav: kokosovo ulje, ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, palmina mast, natrijum hidroksid, destilovana voda, etarsko ulje ruzmarina.