Улогуј се
У оквиру Манастирског комплекса засађено је воће на више од 7 ха земље. У воћњаку су заступљене следеће воћне врсте: јабука, бресква, крушка, вишња, трешња, кајсија, шљива, лешник, винова лоза, рибизла и аронија. У манастирској башти, поред производње у пластеницима, на отвореном простору гаји се разно поврће на површини од око 1 хектара.
Развијена је и производња воћних сокова који се производе цеђењем воћа, без додатака воде и шећера. То су сок од јабуке, јабуке и крушке, јабуке и брескве и јабуке и шаргарепе. Производе се и воћни нектари од купине, малине и кајсије.
У процесу производње сокова Манастир Жича има имплементиран HACCP систем. Производња се обавља у складу са захтевима HACCP, ДПП и ДХП, као и према упутству Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде од 2011. године.
Домаћи џем од шипурка кремасте текстуре припремљен по традиционалној манастирској рецептури, при чему су сва лековита својства ове биљке сачувана.
Стаклена амбалажа 350г
Манастирски ликер од домаћег матичног сока ароније, добијеног хладним цеђењем ароније са манастирског имања је савршено здрав ликер без шећера. Препознатљив по својој рубин црвеној боји и интезивном мирису и укусу, одличан је за конзумацију пре јела, као аперитив или уз црну кафу.
Током процеса дестилације у коме се добијају етарска уља, хидролат (цветна водица) се издваја кондензацијом, као нуспродукт тог процеса. Будући да садржи многобројне ароматичне и лековите биљне супстанце, његово дејство врло је слично етарском уљу, што га чини изузетно вредним терапијским средством.
Производи: Манастир Светог Стефана, Горње Жапско, Врање
Хранљива крема са најфинијим маслиновим уљем раног рода зелених маслина, ноћним цветом и екстрактом морских алги
Паковање од 60мл.
Најфиније маслиново уље раног рода зелених маслина (αγουρέλαιο) и уље аргана са уљем ноћног цвета и екстракт морских алги појачавају живост и густину коже, доприносе превенцији бора и активно делују хранећи и обнављајући природну мембрану коже.
Манастирски ликер од вишње препознатљив је по својој краљевско црвеној боји. Природна својства сока од вишње у потпуности су очувана.
Домаћи сок од јабуке, у стакленој амбалажи од 200мл. Произведено у Манастиру Жичи, од јабука узгајаних у манастирском воћњаку.
Без адитива, конзерванса и шећера.
Слатко направљено од миришљавих ружа са манастирског имања по традиционалном жичком рецепту, 250гр
Домаћи сок од шаргарепе и јабуке, у стакленој амбалажи од 200мл. Произведено у Манастиру Жича, од домаћих шаргарепа и јабука узгајаних у манастирском воћњаку.
Без адитива, конзерванса и шећера.
Ручно рађени
Састав: кокосово уље, рицинусово уље, сунцокретово уље, палмина маст, натријум хидроксид, дестилована вода, етарско уље босиљка.