Често постављана питања

Како достављате производе?

Производе шаљемо преко курирске службе CityExpress на кућну адресу.
Поред онлине продавнице производе можете поручити и путем е-маила. Рок за испоруку је 1-3 дана. Време доставе за везена платна која су ручни рад може бити дуже. Производе не шаљемо викендом и празником. 

Цена испоруке није урачуната у цену производа, и у зависности од тежине пакета износи:

 

Маса пакета

(кг)

Цена пакета са ПДВ-ом

 

(РСД)

до 5кг

325,6

5кг-10кг

406,98

10кг-20кг

488,39

 

За пакете масе преко наведених се наплаћује додатно 32,57 РСД по килограму.

Колико дана је потребно за доставу?

1-3 дана је уобичајено време за доставу. С тим да се, будући да је у питању Манастир, време доставе може продужити због празничних дана и бденија, када не шаљемо пакете. Такође, када су у питању ручни радови, попут везених платана, време доставе може бити нешто дуже.

Колико кошта поштарина?

Манастир Жича  доставља своје производе преко курирске службе CityExpress, по следећем ценовнику:


 

Маса пакета

(кг)

Цена пакета са ПДВ-ом

 

(РСД)

до 5кг

325,6

5кг-10кг

406,98

 

10кг-20кг

488,39

 

За пакете масе преко наведених се наплаћује 32,57 РСД по килограму.

Да ли могу да дођем лично да покупим пакет?

Да, наравно.

У оквиру манастира Жиче постоје две продавнице, мања која се налази у порти манастира, и већа, која се налази близу манастирског паркинга, а која ради у летњем периоду. У обе наше продавнице можете наћи све производе који се налазе на нашем сајту.

Које сертификате квалитета имате?

У процесу производње ликера Манастир Жича има имплементиран HACCP  систем. Производња се обавља у складу са захтевима  HACCP,  ДПП  и ДХП, као и према  упутству Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде од 2011. године.

Које воће користите у производњи сокова и ликера?

У оквиру Манастирског комплекса засађено је воће на више од 7 ха земље. У воћњаку су заступљене следеће воћне врсте: јабука, бресква, крушка, вишња, трешња, кајсија, шљива, лешник, винова лоза, рибизла и аронија. Ово воће је основ за израду манастирских производа, без додавања конзерванса и адитива.

Да ли у соковима има шећера?

Сокови који садрже јабуку (сок од јабуке, јабуке и крушке, јабуке и брескве и јабуке и шаргарепе) немају додатног шећера будући да је јабука природни заслађивач. Не додајемо шећер, воду, адитиве и конзервансе. Сокови настају искључиво цеђењем воћа. Дуготрајност сокова постиже се пастеризацијом.

 

Сокови од малине и купине садрже шећер и воду. Ни у ове сокове не додајемо адитиве и конзервансе. 

Да ли алкохолна пића имају акцизу Републике Србије?

Да, имају.

Да ли шаљете у иностранство?

Тренутно не достављамо наше производе у иностранство.

Да ли ваши сапуни имају састојке животињског порекла?

Сапуни не садрже састојке животињског порекла. Основа за све сапуне су: кокосово уље, рицинусово уље, сунцокретово уље, палмина маст, натријум хидроксид и дестилована вода, а уз њих се додају још и одређена етерична уља и биљке.

Да ли ваше креме садрже састојке животињског порекла?

Наше креме не садрже састојке животињског порекла. Састојци сваке креме су наведени на самој амбалажи.

Шта садржи активна гел крема за мишиће и зглобове и како делује?

Активна гел крема за мишиће и зглобове садржи  гел, чили, ђумбир, лековите биљке и кристале ментола. Ђумбир и чили папричица делују на болно место тако што га греју и на тај начин смањују бол.

Шта значи каширана икона?

Техника каширања икона представља сједињавање одштампане фотографије одређеног светитеља или празника у високој резолуцији са дрветом уз додатно тонирање и вишеслојну заштиту дрвета и слике. Карактеристично за ову технику је то да су иконе водоотпорне и дуготрајне.

Да ли су иконе освештане?

Јесу, све иконе су освештане.

Која је цена ручно осликаних икона?

Цена ручно осликаних икона зависи од неколико фактора - димензије иконе, захтевности жељене композиције (нпр. један лик је мање захтевно насликати него читаву композицију, попут Вазнесења Господњег), да ли се на икони користи и филигран, каква се позлата ради, итд.

За додатне информације нам се можете обратити путем е-маил: galerija@zica.org.rs

Колико радионица имате у оквиру манастира?

У оквиру манастира постоје следеће радионице: иконописна, радионица за вез, радионица за мозаик, радионица за шивење, радионица за израду сапуна и мелема, и радионица за израду сувенира.