Улогуј се
У оквиру Манастирског комплекса засађено је воће на више од 7 ха земље. У воћњаку су заступљене следеће воћне врсте: јабука, бресква, крушка, вишња, трешња, кајсија, шљива, лешник, винова лоза, рибизла и аронија. У манастирској башти, поред производње у пластеницима, на отвореном простору гаји се разно поврће на површини од око 1 хектара.
Развијена је и производња воћних сокова који се производе цеђењем воћа, без додатака воде и шећера. То су сок од јабуке, јабуке и крушке, јабуке и брескве и јабуке и шаргарепе. Производе се и воћни нектари од купине, малине и кајсије.
У процесу производње сокова Манастир Жича има имплементиран HACCP систем. Производња се обавља у складу са захтевима HACCP, ДПП и ДХП, као и према упутству Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде од 2011. године.
Манастирски ликер од малине препознатљив је по својој малинасто црвеној боји, сочној густини и постојаној слаткоћи. Направљен је од најбоље воћне каше у којој су сачувани квалитетни и интезивни мирис и укус свеже малине.
24-часовна хидратантна крема са најфинијим маслиновим уљем раног рода зелених маслина, конопљиком и екстрактом нара
Паковање од 60мл
Спој најфинијег маслиновог уља раног рода зелених маслина (αγουρέλαιο), густог екстракта конопљике са уљем бадема високог садржаја антиоксиданата, обнавља густину и еластичност коже, штитећи од пропадања природни колаген коже од слободних радикала.
Манастирски ликер од кајсије препознатљив је по својој јаркој наранџастој боји, интезивном укусу и мирису зреле кајсије. Природна својства каше од кајсије су у потпуности сачувана.
Састав: етанолно-водени екстракт листа боквице (Plantaginis majoris folium), корена вилиног сита (Carlinae radix), листа купине (Rubi fruticosi folium), цвета невена (Calendulae flos), цвета хајдучке траве (Millefolii flos), хербе ранилиста (Betonicae herba), цвета камилице (Chamomillae flos), корена маслачка (Taraxaci radix), листа жалфије (Salviae folium), хербе кичице (Centaurii herba), хербе кантариона (Hyperici herba).
Током процеса дестилације у коме се добијају етарска уља, хидролат (цветна водица) се издваја кондензацијом, као нуспродукт тог процеса. Будући да садржи многобројне ароматичне и лековите биљне супстанце, његово дејство врло је слично етарском уљу, што га чини изузетно вредним терапијским средством.
Производи: Манастир Светог Стефана, Горње Жапско, Врање
Домаћи сок од шаргарепе и јабуке, у стакленој амбалажи од 200мл. Произведено у Манастиру Жича, од домаћих шаргарепа и јабука узгајаних у манастирском воћњаку.
Без адитива, конзерванса и шећера.
Ручно рађени
Састав: кокосово уље, рицинусово уље, сунцокретово уље, палмина маст, натријум хидроксид, дестилована вода, арома руже
Састав: хидролат листа нане (Menthae piperitae folium), цвета дивизме (Verbasci flos), листа жалфије (Salviae folium), надземног дела босиљка (Basilici herba), екстракт коре храста (Quercus cortex), етарско уље нане и еукалиптуса.
Производи: Манастир Светог Стефана, Горње Жапско
Ракија виљамовка је ракија произведена из дестилата воћа гајеног и однегованог на имању Манастира Жиче.
Стаклена амбалажа 500мл
ВОЛ 40%
Црвено вино од сорте грожђа мерло, узгојеног у манастирским виноградима.
Стаклена амбалажа 0.75l
Алк. 14,3% VOL