Улогуј се
У оквиру Манастирског комплекса засађено је воће на више од 7 ха земље. У воћњаку су заступљене следеће воћне врсте: јабука, бресква, крушка, вишња, трешња, кајсија, шљива, лешник, винова лоза, рибизла и аронија. У манастирској башти, поред производње у пластеницима, на отвореном простору гаји се разно поврће на површини од око 1 хектара.
Развијена је и производња воћних сокова који се производе цеђењем воћа, без додатака воде и шећера. То су сок од јабуке, јабуке и крушке, јабуке и брескве и јабуке и шаргарепе. Производе се и воћни нектари од купине, малине и кајсије.
У процесу производње сокова Манастир Жича има имплементиран HACCP систем. Производња се обавља у складу са захтевима HACCP, ДПП и ДХП, као и према упутству Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде од 2011. године.
Ручно рађени
Састав: кокосово уље, рицинусово уље, сунцокретово уље, палмина маст, натријум хидроксид, дестилована вода, етарско уље мајкине душице.
Манастирски ликер од домаћег матичног сока ароније, добијеног хладним цеђењем ароније са манастирског имања је савршено здрав ликер без шећера. Препознатљив по својој рубин црвеној боји и интезивном мирису и укусу, одличан је за конзумацију пре јела, као аперитив или уз црну кафу.
Домаћи сок од купине, у стакленој амбалажи од 200мл. Произведено у Манастиру Жичи, од домаћих купина. Без адитива и конзерванса.
Балзам за усне у футроли од бамбуса.
Најфиније маслиново уље раног рода зелених маслина чини да овај јединствени балзам, осим сто негује и штити усне, има лековито дејство и доприноси сузбијању кожних проблема.
Домаћи сок од шаргарепе и јабуке, у стакленој амбалажи од 200мл. Произведено у Манастиру Жича, од домаћих шаргарепа и јабука узгајаних у манастирском воћњаку.
Без адитива, конзерванса и шећера.
Састав: гел, чили, ђумбир, лековите биљке, кристали ментола.
Запремина: 60мл
Домаћи сок од купине, у стакленој амбалажи од 720мл. Произведено у Манастиру Жичи, од домаћих купина. Без адитива и конзерванса.
Мелем од екстрата тамјана благотворно делује код екцема и осталих упалних процеса на кожи. Ово је сасвим природан мелем, ручно израђен и у његов састав улазе: екстрати тамјана, невена, хајдучице, камилице и смиља, пчелињи восак и маслиново уље.
Ракија виљамовка је ракија произведена из дестилата воћа гајеног и однегованог на имању Манастира Жиче.
Стаклена амбалажа 500мл
ВОЛ 40%
Састав: подлога за креме, кантарионово уље, лавандино уље, уље од невена, етерично уље, бадемово уље, дестилована вода.