Uloguj se
U okviru Manastirskog kompleksa zasađeno je voće na više od 7 ha zemlje. U voćnjaku su zastupljene sledeće voćne vrste: jabuka, breskva, kruška, višnja, trešnja, kajsija, šljiva, lešnik, vinova loza, ribizla i aronija. U manastirskoj bašti, pored proizvodnje u plastenicima, na otvorenom prostoru gaji se razno povrće na površini od oko 1 hektara.
Razvijena je i proizvodnja voćnih sokova koji se proizvode ceđenjem voća, bez dodataka vode i šećera. To su sok od jabuke, jabuke i kruške, jabuke i breskve i jabuke i šargarepe. Proizvode se i voćni nektari od kupine, maline i kajsije.
U procesu proizvodnje sokova Manastir Žiča ima implementiran HACCP sistem. Proizvodnja se obavlja u skladu sa zahtevima HACCP, DPP i DHP, kao i prema uputstvu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede od 2011. godine.
Manastirski liker od domaćeg matičnog soka aronije, dobijenog hladnim ceđenjem aronije sa manastirskog imanja je savršeno zdrav liker bez šećera. Prepoznatljiv po svojoj rubin crvenoj boji i intezivnom mirisu i ukusu, odličan je za konzumaciju pre jela, kao aperitiv ili uz crnu kafu.
Balzam za usne u futroli od bambusa.
Najfinije maslinovo ulje ranog roda zelenih maslina čini da ovaj jedinstveni balzam, osim sto neguje i štiti usne, ima lekovito dejstvo i doprinosi suzbijanju kožnih problema.
Sastav: pčelinji vosak, propolis, maslinovo ulje, eterično ulje, lekovite biljke (kantarion, neven, lavanda, smilje, kamilica).
Zapremina: 50ml
Manastirski liker od maline prepoznatljiv je po svojoj malinasto crvenoj boji, sočnoj gustini i postojanoj slatkoći. Napravljen je od najbolje voćne kaše u kojoj su sačuvani kvalitetni i intezivni miris i ukus sveže maline.
Domaći sok od kupine, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od domaćih kupina. Bez aditiva i konzervansa.
Ručno rađeni
Sastav: kokosovo ulje, ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, palmina mast, natrijum hidroksid, destilovana voda, etarsko ulje lavande.
Sastav: ekstrakt cveta nevena (Calendulae flos), kore kestena (Hippocastani cortex), korena gaveza (Symphyti radix), nadzemnog dela kokotca (Meliloti herba), ranilista (Betonicae herba), zlatnice (Solidaginis herba), ploda šipurka (Cynosbati fructus), listova čuvarkuće (Sempervivi folium), pčelinji vosak, med, mentol.
Domaći sok od breskve i jabuke, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiča, od domaćih bresvki i jabuka uzgajanih u manastirskom voćnjaku.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.
Domaći sok od jabuke, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od jabuka uzgajanih u manastirskom voćnjaku.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.