Uloguj se
U okviru Manastirskog kompleksa zasađeno je voće na više od 7 ha zemlje. U voćnjaku su zastupljene sledeće voćne vrste: jabuka, breskva, kruška, višnja, trešnja, kajsija, šljiva, lešnik, vinova loza, ribizla i aronija. U manastirskoj bašti, pored proizvodnje u plastenicima, na otvorenom prostoru gaji se razno povrće na površini od oko 1 hektara.
Razvijena je i proizvodnja voćnih sokova koji se proizvode ceđenjem voća, bez dodataka vode i šećera. To su sok od jabuke, jabuke i kruške, jabuke i breskve i jabuke i šargarepe. Proizvode se i voćni nektari od kupine, maline i kajsije.
U procesu proizvodnje sokova Manastir Žiča ima implementiran HACCP sistem. Proizvodnja se obavlja u skladu sa zahtevima HACCP, DPP i DHP, kao i prema uputstvu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede od 2011. godine.
Domaći sok od šargarepe i jabuke, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiča, od domaćih šargarepa i jabuka uzgajanih u manastirskom voćnjaku.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.
Liker od plodova zelenog oraha sa manastirskog imanja, aromatičnog ukusa, sa primesama vanile, cimeta, muskatnog oraha, kafe i pomorandže.
Ručno rađeni
Sastav: kokosovo ulje, ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, palmina mast, natrijum hidroksid, destilovana voda, aroma ruže
Ribnjak svetog Nikolaja u manastiru Žiči
Ribnjak Svetog Vladike Nikolaja žičkog u Manastiru Žiči pre dve godine je započeo sa radom. Šaran se uzgaja u ekološkim uslovima, u nezagađenom okruženju i čistoj vodi, a riba se hrani kvalitetnom hranom.
Sve informacije o živom i očišćenom šaranu koji se uzgaja u ribnjaku Sv. Nikolaja Velimirovića u Manastiru Žiči možete dobiti na email adresi galerija@zica.rs
Slatko napravljeno od mirišljavih ruža sa manastirskog imanja po tradicionalnom žičkom receptu, 250gr
Ručno rađeni
Sastav: kokosovo ulje, ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, palmina mast, natrijum hidroksid, destilovana voda, etarsko ulje lavande.
Domaći sok od breskve i jabuke, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiča, od domaćih bresvki i jabuka uzgajanih u manastirskom voćnjaku.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.
Crveno vino od sorte grožđa muskat hamburg, uzgojenog u manastirskim vinogradima.
Staklena ambalaža 0.75l
Alk. 11% VOL
Купиново вино је десертно воћно вино заслађено грожђаним шећером.
Стаклена амбалажа 0.75л