Uloguj se
U procesu proizvodnje likera Manastir Žiča ima implementiran HACCP sistem. Proizvodnja se obavlja u skladu sa zahtevima HACCP, DPP i DHP, kao i prema uputstvu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede od 2011. godine.
Ručno rađeni
Sastav: kokosovo ulje, ricinusovo ulje, suncokretovo ulje, palmina mast, natrijum hidroksid, destilovana voda, etarsko ulje nane.
Rakija viljamovka je rakija proizvedena iz destilata voća gajenog i odnegovanog na imanju Manastira Žiče.
Staklena ambalaža 500ml
VOL 40%
Domaći sok od kupine, u staklenoj ambalaži od 720ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od domaćih kupina. Bez aditiva i konzervansa.
Tokom procesa destilacije u kome se dobijaju etarska ulja, hidrolat (cvetna vodica) se izdvaja kondenzacijom, kao nusprodukt tog procesa. Budući da sadrži mnogobrojne aromatične i lekovite biljne supstance, njegovo dejstvo vrlo je slično etarskom ulju, što ga čini izuzetno vrednim terapijskim sredstvom.
Proizvodi: Manastir Svetog Stefana, Gornje Žapsko, Vranje
Domaći sok od kupine, u staklenoj ambalaži od 200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od domaćih kupina. Bez aditiva i konzervansa.
Domaći sok od šargarepe i jabuke, u staklenoj ambalaži od 7200ml. Proizvedeno u Manastiru Žiči, od domaćih šargarepa i jabuka uzgajanih u manastirskom voćnjaku.
Bez aditiva, konzervansa i šećera.
Купиново вино је десертно воћно вино заслађено грожђаним шећером.
Стаклена амбалажа 0.75л
Sastav: ekstrakt cveta nevena (Calendulae flos), kore kestena (Hippocastani cortex), korena gaveza (Symphyti radix), nadzemnog dela kokotca (Meliloti herba), ranilista (Betonicae herba), zlatnice (Solidaginis herba), ploda šipurka (Cynosbati fructus), listova čuvarkuće (Sempervivi folium), pčelinji vosak, med, mentol.
Liturgijsko vino se pravi od najboljeg grožđa iz manastirskih vinograda koji okružuju Žiču.