Ribnjak Svetog Vladike Nikolaja žičkog u Manastiru Žiči pre dve godine je započeo sa radom. Šaran se uzgaja u ekološkim uslovima, u nezagađenom okruženju i čistoj vodi, a riba se hrani kvalitetnom hranom. Sve informacije o šaranu koji se uzgaja u ribnjaku Sv. Nikolaja Velimirovića i prodaje u Manastiru Žiči možete dobiti preko email adrese galerija@zica.rs
Vidi jošSapuni koje proizvodi manastir Žiča su ručno rađeni, prirodni sapuni, bez veštačkih boja, mirisa i aditiva.
Vidi jošPohvala na Svečasno Uspenije Bogomatere Svetog Jovana Damaskina, prev. sa grčkog episkop Atanasije (Jevtić)
Vidi jošKupinovo vino je domaće desertno voćno vino blagog i aromatičnog ukusa koje proizvodi manastir Žiča.
Vidi jošSestrinstvo manastira Žiče, čuvajući tradiciju u svakom pogledu, pa i u svojoj proizvodnji, postaralo se da njome obuhvati i stare sorte ruža, koje su od davnina bile sastavni deo trpeze, ali i osnova za negu kože.
Vidi jošPrirodne kreme koje proizvodi manastir Žiča napravljene su od kvalitetnih i proverenih, a pre svega prirodnih sastojaka. Obiluju biljnim i eteričnim uljima, cvetnim ekstraktima, prirodnim antioksidantima i lekovitim biljkama.
Vidi jošHristos Vaskrse! Radost Vaskrsenja Gospodnjeg podelili smo tako što smo uživo prenosili bogosluženja iz našeg Svetog hrama.
Vidi jošPoslednjih nekoliko godina sestrinstvo Manastira Žiče obnavlja izdavaštvo tako što uređuje i prevodi knjige sa grčkog i ruskog jezika. 2019. godine izdata su dva nova izdanja „Iz podvižničkog i isihastičkog svetogorskog predanja“ i „Sinaksari svetogorskih staraca“ koja na poseban način otvaraju vrata ka Svetoj Gori, takozvanom Bogorodičinom vrtu, ka njenim čudesnim stanovnicima čije su oči srca neprekidno okrenute ka Pobeditelju smrti.
Vidi jošU toku prethodnih nekoliko meseci manastir Žiča je u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, ArhiMedia grupom i Ministarstvom kulture radio na Digitalnom vodiču kroz manastir. Naša želja je bila da kulturno nasleđe Žiče približimo posetiocima, i onima koji su skloni istraživanju pre putovanja, i svim zainteresovanim za istoriju i umetnost Srbije.
Vidi jošLikeri manastira Žiče prepoznatljivi su po visokom sadržaju i prirodnoj boji voća, prirodnim sastojcima i dugom postojanošću ukusa. Razdvajanje slojeva je posledica potpune prirodnosti likera, bez dodatih veštačkih stabilizatora.
Vidi još