Креме и мелеми

Креме и мелеми
07.08.2020.

Креме и мелеми

Природне креме које производи манастир Жича направљене су од квалитетних и проверених, а пре свега природних састојака. Обилују биљним и етеричним уљима, цветним екстрактима, природним антиоксидантима и лековитим биљкама.

 

Природне креме које производи манастир Жича направљене су од квалитетних и проверених, а пре свега природних састојака. Обилују биљним и етеричним уљима, цветним екстрактима, природним антиоксидантима и лековитим биљкама.

 

 prirodne kreme


Сестринство манастира Жиче је препознало важност употребе производа базираних на природним и хранљивим уљима, без вештачких боја и адитива у производњи својих сапуна и крема, имајући у виду дугогодишње искуство са алергијама, екцемима и другим кожним обољењима приликом употребе комерцијалне козметике.


Након обимног истраживања и консултовања стручне литературе, стручњака и травара, манастир Жича је почео израду креме за негу коже, природног мелема и активне гел креме. Наше креме се праве у манастирској радионици за сапуне и креме, у малим серијама и ручно су израђене. Не садрже парафин, алергене и друге хемикалије, те нежно делују на кожу, и не доводе до појаве иритације и алергије.

 

 

neven


Природни мелем који производи манастир Жича базиран је на биљним уљима и пчелињем воску, а садржи и прополис и лековите биљке (кантарион, невен, лаванда, смиље и камилица). Ови састојци су ефикасни не само за негу, већ и за лечење и обнављање оштећене коже, док прополис делује против микроба, гљивица, вируса и запаљења. Показало се да наш домаћи мелем убрзава зарастање рана, површинских озледа и опекотина, отклања свраб и црвенило услед уједа инсеката.


Природна крема за негу коже садржи неколико различитих уља за која је познато да имају благотворно дејство на кожу, пре свега ручно цеђено уље невена који се узгаја на манастирском имању, од давнина познато по својим исцељујућим дејствима у лечењу рана, опекотина и оштећења кожног ткива. Садржи и уље бадема које смирује иритирану кожу, влажи је, обнавља, затеже, смањује свраб, затим кантарионово уље које се традиционално користи да умири кожу и упале изазване опекотинама, акнама, сувоћом и перутањем, док је уље лаванде због својих антисептичних својстава идеално за кожу подложну бубуљицама.


Манастир Жича производи и активну гел крему за мишиће и зглобове, производи и активну гел крему за мишиће и зглобове, која садржи чили, ђумбир и кристале ментола који имају умирујуће дејство на мишиће и зглобове, са ефектом хлађења. Показала се делотворна и за главобоље уколико се намаже на слепоочнице и предео врата. У контакту са очима изазива појачано сузење, али не штети вид зато што је направљена од потпуно природних састојака.

 

domaci melem za opekotine

 


Креме и мелеме које производи манастир Жича можете поручити овде