Kreme i melemi

Kreme i melemi
07.08.2020.

KREME I MELEMI

Prirodne kreme koje proizvodi manastir Žiča napravljene su od kvalitetnih i proverenih, a pre svega prirodnih sastojaka. Obiluju biljnim i eteričnim uljima, cvetnim ekstraktima, prirodnim antioksidantima i lekovitim biljkama.

 

Prirodne kreme koje proizvodi manastir Žiča napravljene su od kvalitetnih i proverenih, a pre svega prirodnih sastojaka. Obiluju biljnim i eteričnim uljima, cvetnim ekstraktima, prirodnim antioksidantima i lekovitim biljkama.

 

prirodne kreme


Sestrinstvo manastira Žiče je prepoznalo važnost upotrebe proizvoda baziranih na prirodnim i hranljivim uljima, bez veštačkih boja i aditiva u proizvodnji svojih sapuna i krema, imajući u vidu dugogodišnje iskustvo sa alergijama, ekcemima i drugim kožnim oboljenjima prilikom upotrebe komercijalne kozmetike.

Nakon obimnog istraživanja i konsultovanja stručne literature, stručnjaka i travara, manastir Žiča je počeo izradu kreme za negu kože, prirodnog melema i aktivne gel kreme. Naše kreme se prave u manastirskoj radionici za sapune i kreme, u malim serijama i ručno su izrađene. Ne sadrže parafin, alergene i druge hemikalije, te nežno deluju na kožu, i ne dovode do pojave iritacije i alergije.

 

neven


Prirodni melem koji proizvodi manastir Žiča baziran je na biljnim uljima i pčelinjem vosku, a sadrži i propolis i lekovite biljke (kantarion, neven, lavanda, smilje i kamilica). Ovi sastojci su efikasni ne samo za negu, već i za lečenje i obnavljanje oštećene kože, dok propolis deluje protiv mikroba, gljivica, virusa i zapaljenja. Pokazalo se da naš domaći melem ubrzava zarastanje rana, površinskih ozleda i opekotina, otklanja svrab i crvenilo usled ujeda insekata.


Prirodna krema za negu kože sadrži nekoliko različitih ulja za koja je poznato da imaju blagotvorno dejstvo na kožu, pre svega ručno ceđeno ulje nevena koji se uzgaja na manastirskom imanju, od davnina poznato po svojim isceljujućim dejstvima u lečenju rana, opekotina i oštećenja kožnog tkiva. Sadrži i ulje badema koje smiruje iritiranu kožu, vlaži je, obnavlja, zateže, smanjuje svrab, zatim kantarionovo ulje koje se tradicionalno koristi da umiri kožu i upale izazvane opekotinama, aknama, suvoćom i perutanjem, dok je ulje lavande zbog svojih antiseptičnih svojstava idealno za kožu podložnu bubuljicama.


Manastir Žiča proizvodi i aktivnu gel kremu za mišiće i zglobove proizvodi i aktivnu gel kremu za mišiće i zglobove, koja sadrži čili, đumbir i kristale mentola koji imaju umirujuće dejstvo na mišiće i zglobove, sa efektom hlađenja. Pokazala se delotvorna i za glavobolje ukoliko se namaže na slepoočnice i predeo vrata. U kontaktu sa očima izaziva pojačano suzenje, ali ne šteti vid zato što je napravljena od potpuno prirodnih sastojaka..

 

domaci melem za opekotine


Kreme i meleme koje proizvodi manastir Žiča možete poručiti ovde.