Улогуј се
У оквиру Манастирског комплекса засађено је воће на више од 7 ха земље. У воћњаку су заступљене следеће воћне врсте: јабука, бресква, крушка, вишња, трешња, кајсија, шљива, лешник, винова лоза, рибизла и аронија. У манастирској башти, поред производње у пластеницима, на отвореном простору гаји се разно поврће на површини од око 1 хектара.
Развијена је и производња воћних сокова који се производе цеђењем воћа, без додатака воде и шећера. То су сок од јабуке, јабуке и крушке, јабуке и брескве и јабуке и шаргарепе. Производе се и воћни нектари од купине, малине и кајсије.
У процесу производње сокова Манастир Жича има имплементиран HACCP систем. Производња се обавља у складу са захтевима HACCP, ДПП и ДХП, као и према упутству Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде од 2011. године.
24-часовна хидратантна крема са најфинијим маслиновим уљем раног рода зелених маслина, конопљиком и екстрактом нара
Паковање од 60мл
Спој најфинијег маслиновог уља раног рода зелених маслина (αγουρέλαιο), густог екстракта конопљике са уљем бадема високог садржаја антиоксиданата, обнавља густину и еластичност коже, штитећи од пропадања природни колаген коже од слободних радикала.
Ракија произведена из дестилата воћа гајемпг и однегованог на имању манастира Жиче. Дестилат је обогаћен мацератима ароматичних биљака: нане, жалфије, вријеска, клеке, камилице, босиљка, хајдучке траве, мајчине душице.
Стаклена амбалажа од 500мл.
Алк. 42% vol
Манастирски ликер од вишње препознатљив је по својој краљевско црвеној боји. Природна својства сока од вишње у потпуности су очувана.
Домаћи сок од шаргарепе и јабуке, у стакленој амбалажи од 0.72л. Произведено у Манастиру Жичи, од домаћих шаргарепа и јабука узгајаних у манастирском воћњаку.
Без адитива, конзерванса и шећера.
Ракија од грожђа је ракија произведена из дестилата грожђа сорте мускат хамбург гајеног и однегованог на имању манастира Жиче.
Стаклена амбалажа 500мл
ВОЛ 41%
Ручно рађени
Састав: кокосово уље, рицинусово уље, сунцокретово уље, палмина маст, натријум хидроксид, дестилована вода, етарско уље босиљка.
Мелем од екстрата тамјана благотворно делује код екцема и осталих упалних процеса на кожи. Ово је сасвим природан мелем, ручно израђен и у његов састав улазе: екстрати тамјана, невена, хајдучице, камилице и смиља, пчелињи восак и маслиново уље.
Купиново вино је десертно воћно вино заслађено грожђаним шећером.
Стаклена амбалажа 0.75л
Препоручује се за: цисте на јајницима, миоме на материцi, нередовнe менструалнe циклусe, синдром полицистичних јајника.
Не препоручује се код: трудноће, дојења алергије на полен или било који састојак препарата.
Састав: етанолно-водени екстракт хербе вирка (Аlhemillae herba), корена омана (Inulae radix), цвета невена (Calendulae flos), цвета хајдучице (Millefolii flos), хербе беле мртве коприве (Lamii albi herba), листа жалфије (Salviae folium), листа дивље малине (Rubi idaei folium).
Производи: Манастир Светог Стефана, Горње Жапско, Врање
Ликер од руже је направљен од латица старих сорта ружа са манастирског имања. Пиће опојног мирисa и укусa, бeз вeштaчких бoja и мирисa.