Купиново вино је домаће десертно воћно вино благог и ароматичног укуса које производи манастир Жича.
Манастир Жича кроз своју производњу настоји да допринесе конзумирању здравих намирница, потпуно природних, без козерванаса, адитива и вештачких боја. Манастирски производи се праве по традиционалној рецептури, а воће се узгаја на манастирском имању, далеко од прометних путева. О свим фазама одржавања манастирских воћњака, од садње до бербе, стара се сестринство манастира Жиче у оквиру својих заједничких радова.
Купиново вино које производи манастир Жича има тамну боју, али благ и ароматичан укус, због чега се може пити као аперитив или десертно вино, али и уз јела од речне и морске рибе.
У оквиру комплекса манастира Жиче засађено је воће на више од 7 ха земље. У воћњаку су заступљене јабуке, брескве, крушке, вишње, кајсије, шљиве, винова лоза, рибизле, купине и аронија од којих се праве домаћи производи као што су природни сокови, домаћи ликери, манастирска вина и ракије.